Terug

Volg Hart van Nederland

Schipper Nick wilde man die met camper in Maas belandde redden: 'Maar toen riep hij: 'I kill you!''

Schipper Nick wilde man die met camper in Maas belandde redden: 'Maar toen riep hij: 'I kill you!''

112

27 juni 2022, 09:48

Een man raakte zondagochtend gewond toen hij met de camper die hij vlak daarvoor gestolen had, pardoes de Maas inreed. Schipper Nick de Jong zag het voor zijn ogen gebeuren en schoot het bloedende slachtoffer, dat inmiddels op het dak zat, te hulp. Maar de dankbaarheid was ver te zoeken.

Binnenvaartschipper Nick vreesde in eerste instantie dat er hulpeloze ouderen in zouden zitten en voer direct richting de camper om eventuele slachtoffers te helpen. "Toen kwam er een man de camper uit en die klom op het dak", vertelt hij aan Hart van Nederland. "Wij zouden hem aan boord tillen, maar toen brak hij een beugel van de camper af en begon hij te slaan en te roepen: 'I kill you, I kill you!'"

Deze meneer is dus niet helemaal fris, concludeerden Nick en zijn mannen, dus bliezen ze hun reddingsactie af en al snel nam de politie het over. Agenten hielden de man onder schot, maar daar was hij niet bepaald van onder de indruk. Hij probeerde nog weg te zwemmen, maar helaas voor hem was de brandweer inmiddels ook aanwezig met een boot "dus hij kon geen kant uit", aldus Nick. De man zwom naar de kant, maar was nog altijd agressief, dus moest er een taser aan te pas komen om hem tot bedaren te brengen.

Eigenaar camper lag te slapen

Voordat de man met camper en al in de Maas terechtkwam, hadden hij en een kompaan de camper gestolen. Tijdens de diefstal bleek echter dat de eigenaar van de camper in het voertuig lag te slapen. Deze verzette zich hevig, naar verluidt met een schroevendraaier, waardoor de dief gewond raakte. Desondanks wist hij de camper toch te stelen, maar even later reed hij dus de Maas in. De man is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Waar zijn 'partner in crime' is gebleven is nog onduidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.