Terug

Volg Hart van Nederland

Schiphol hangt vlaggen halfstok na dodelijk ongeval

112

29 mei 2024, 19:50

Voor de hoofdingang van Schiphol hangen meerdere Nederlandse vlaggen halfstok na het dodelijke ongeval woensdagmiddag. Een persoon kwam in een draaiende motor van een KLM Cityhopper terecht en overleed. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk, ook over de identiteit van de persoon is nog niets bekend.

KLM-topvrouw Marjan Rintel reageerde op X op het "verschrikkelijke incident". "Onze gedachten gaan uit naar de naasten van de overledene en alle mensen die het ongeval hebben gezien", schreef zij. Ook de ministers Karien van Gennip (Sociale Zaken) en Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) wensen getuigen van het ongeluk veel sterkte.

Slachtofferhulp voor passagiers

Passagiers aan boord van het toestel, dat onderweg was naar de Deense plaats Billund, zijn opgevangen op de luchthaven. Voor zowel deze passagiers als voor medewerkers van de luchthaven en hulpverleners is slachtofferhulp beschikbaar.

Hoeveel mensen het ongeluk hebben zien gebeuren is onduidelijk, maar in de KLM Cityhopper was plaats voor maximaal honderd passagiers.

Het incident gebeurde tussen 15.00 en 16.00 uur, kort na de zogenaamde pushback van het KLM-toestel. De vlucht, KL 1341, had om 14.25 uur al moeten vertrekken, maar werd pas even voor 15.00 uur vanaf de gate naar achteren geduwd.

Toedracht nog onduidelijk

Op sociale media doen verschillende verhalen de ronde over de oorzaak, maar een woordvoerder van de marechaussee zegt dat er nog niets duidelijk is over de toedracht. Ook is de marechaussee nog niet klaar met het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. Volgens een woordvoerder wordt daar donderdag mogelijk meer over bekend.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.