Terug

Volg Hart van Nederland

Sanil B. over geweld op Mallorca: 'Ik weet dat ik me heb misdragen'

Sanil B. over geweld op Mallorca: 'Ik weet dat ik me heb misdragen'

112

4 dec 2023, 14:35

De verdachten die maandag in hoger beroep terechtstaan in de Mallorcazaak, zijn maandag opnieuw geconfronteerd met de beelden van het uitgaansgeweld. De eerste zittingsdag staat in het teken van twee vechtpartijen waar de gewelddadige avond in juli 2021 mee begon. "Ik weet dat ik me heb misdragen", zei verdachte Sanil B. (21) hierover.

Het gerechtshof toonde beelden van de vechtpartij voor de bar Level Dining Lounge, waarop te zien is dat een slachtoffer uit Heerhugowaard werd geschopt en geslagen. Vier verdachten, eerder veroordeeld voor poging tot doodslag, beweerden dat ze niet de intentie hadden om het slachtoffer in levensgevaar te brengen.

Tijdens de zitting in oktober van dit jaar, gaven de nabestaande emotionele verklaringen:

Nabestaanden Carlo Heuvelman geëmotioneerd in rechtbank: 'Wij hebben niks aan medeleven, wij willen antwoorden'
2:23
Nabestaanden Carlo Heuvelman geëmotioneerd in rechtbank: 'Wij hebben niks aan medeleven, wij willen antwoorden'

Geen herinnering

Sanil B. gaf toe dat hij zich misdroeg maar beweerde zich niet te herinneren dat hij het slachtoffer heeft geschopt. "Ik ben hier niet om mijn daden goed te praten", zei hij.  "Ik weet dat het mijn intentie nooit was om hem pijn te doen."

Op vragen van de voorzitter waarom hij op het hoofd van het slachtoffer richtte, zei B.: "Ik herinner me dat moment niet, dus ik kan er niet over verklaren." Hij zei dat hij handelde in emotie, zonder doel.

Andere verdachten uitten spijt en onbegrip over hun eigen gedrag na het opnieuw bekijken van de beelden. Kaan B. (21) noemde zijn deelname "een domme keuze", terwijl Daan van S. (20) en Mees T. (20) verklaarden geschrokken te zijn van hun eigen daden.

Nabestaanden

Op de volgende zittingsdag zal het hof de zaak behandelen in verband met de dood van Carlo Heuvelman, samen met een poging tot doodslag op een vriend van hem. Nabestaanden zullen op vrijdag gebruik maken van hun spreekrecht.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.