Terug

Volg Hart van Nederland

Sandra's verhuurde woning werd gebruikt als wietplantage: 'Hele huis is uitgewoond'

112

22 jan 2023, 19:39

Haar leven leek na het overlijden van haar partner eindelijk de goede kant op te gaan. Na enkele jaren op Ibiza zou Sandra haar huis verkopen in de buurt van Rotterdam en met een nieuwe baan beginnen. Het liep anders, want het huis is compleet vernield door haar onderhuurder die er een wietplantage in had.

Toen Sandra vorig jaar voor een periode naar Ibiza vertrok, zocht ze een onderhuurder voor haar koophuis. Een dag voordat ze ging vliegen, kwam iemand in de woning kijken. "Hij heeft nog zijn schouder gegeven om op uit te huilen", zegt ze nu tegen Hart van Nederland.

"Mijn vorige huurder had schade achtergelaten. De nieuwe huurder zei dat hij zorgvuldig zou zijn. Hij wilde misschien een barretje in de schuur bouwen, dat zou hij dan overleggen." Het klonk goed, ze tekenden een contract en Sandra vloog naar Ibiza.

'Leek van aardbodem verdwenen'

Daar werkte ze, eerst als verpleegkundige en daarna in een bed and breakfast. Thuis leek de eerste tijd geen vuiltje aan de lucht, want de huur werd elke maand netjes betaald. "Daar kwam ineens verandering in", vertelt ze. Hij betaalde niet meer en liet ook niet meer van zich horen. "Hij leek met de noorderzon vertrokken."

In het huis trof ze een enorme rommel aan. Sandra kon haar ogen niet geloven, vertelt ze in deze video:

Sandra's verhuurde woning werd gebruikt als wietplantage: 'Hele huis is uitgewoond'
1:19
Sandra's verhuurde woning werd gebruikt als wietplantage: 'Hele huis is uitgewoond'

Sandra wordt binnenkort verhoord en zegt onschuldig te zijn. "Ik kan aantonen dat ik op Ibiza heb gewerkt, mijn twee bazinnen gaan een intentieverklaring maken. Het gas en de elektra stonden gelukkig op zijn naam. Maar het hele proces dat ik verhoord word, is mentaal zwaar. Mijn gezicht zit onder de uitslag, ik ben afgevallen en voel me niet veilig."

Ze is bang voor de toekomst. "Als ik schuldig word bevonden, krijg ik een negatieve VOG en kan ik nooit meer aan de slag." Dan moet ze ook nog eens in het huis aan de slag. "Ik wil het gaan verbouwen en zo snel mogelijk verkopen. Het gaat zeker 50.000 euro kosten, want het hele huis is uitgewoond." Vriendinnen van Sandra zijn inmiddels een inzameling gestart, om haar te helpen met het herstellen van de schade.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.