Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 120 boetes uitgeschreven bij scootermeeting in Groningen

Ruim 120 boetes uitgeschreven bij scootermeeting in Groningen

112

30 okt 2022, 21:40

De politie heeft zondag ruim 120 boetes uitgeschreven op verschillende locaties in Groningen en het dorp Kolham vanwege een zogenoemde scootermeeting. In dat soort meetings wordt met scooters geracet en gestunt op de openbare weg. Ook heeft de politie zes personen aangehouden.

Zondagmiddag hielden agenten een auto met aanhanger staande ter hoogte van Assen die onderweg was naar de scootermeeting in Groningen. In Assen kregen de drie inzittenden te horen dat ze een gebiedsverbod opgelegd kregen voor Groningen voor drie maanden, omdat ze op social media mensen hadden opgeroepen naar de scootermeeting te gaan.

Niet veel later zagen de agenten dezelfde auto rijden ter hoogte van Haren, waarmee de drie het gebiedsverbod overtraden. De twee mannen van 55 en 18 jaar uit Malden en 15-jarige jongen uit Lansingerland werden daarop aangehouden.

Nog twee personen aangehouden

Ten tijde van deze aanhoudingen verzamelde zich een grote groep scooterrijders rondom het Kattegat en de Jeverweg in Groningen. De politie deelde boetes uit en stuurde hen weg maar de groep verplaatste zich naar de Einsteinweg in het Groningse dorpje Kolham. Na ook door te zijn weggestuurd kwam de groep aan het einde van de middag bijeen op de Zernikelaan in Groningen, waar ze ook stunts deden.

Ook hier hield de politie de groep staande, maar twee personen probeerden ervandoor te gaan. Na een korte achtervolging heeft de politie ook deze twee personen aangehouden. Verder nam de politie een gestolen scooter in beslag. Tot slot werd er op de Zernikelaan ook een minderjarige jongen aangehouden voor belediging.

ANP

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.