Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 1000 kilo coke onderschept in de haven van Rotterdam

Ruim 1000 kilo coke onderschept in de haven van Rotterdam

112

19 dec 2022, 17:20

In de Rotterdamse haven heeft de douane maandag een partij van 1003 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs, met een straatwaarde van ruim 75 miljoen euro, zaten in een container met tropisch hardhout.

De lading was afkomstig uit Ecuador en bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Vermoedelijk heeft het bedrijf niets met de smokkel te maken, aldus het Openbaar Ministerie.

De drugs zijn onderschept door het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het OM. De cocaïne is inmiddels vernietigd, de zaak is in onderzoek.

ANP

Beeld: Openbaar Ministerie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.