Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdam wil meer boa's en wil ze ook meer gaan betalen

Rotterdam wil meer boa's en wil ze ook meer gaan betalen

112

14 dec 2022, 14:22

Rotterdam is dringend op zoek naar nieuwe handhavers. De stad wil de baan als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) aantrekkelijker maken en ze meer betalen. Met deze maatregelen hoopt de stad de baan populairder te maken.

Verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans (VVD) vindt dat de maatregelen nodig zijn om nieuwe ambtenaren te werven. De stad kampt met krapte op de Rotterdamse arbeidsmarkt, en door deze maatregelen hopen ze nieuwe boa's te werven.

De gemeente wil het werk uitbreiden, waardoor de handhavers actiever kunnen worden ingezet. Door de werkzaamheden te verbreden en te flexibiliseren wil de gemeente de boa's met name gaan inzetten in focuswijken.

Versneld traject

Daarnaast startte vorige maand de gemeente met een versneld traject om boa's op te leiden. Binnen twee jaar wil de gemeente 100 nieuwe mensen opleiden. Door een werkleertraject of een mbo-opleiding hoopt de gemeente het personeelstekort op te lossen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.