Terug

Volg Hart van Nederland

Robert in shock na explosie bij woning dochter in Hoef en Haag: 'Dit is een vergissing geweest'

Robert in shock na explosie bij woning dochter in Hoef en Haag: 'Dit is een vergissing geweest'

112

29 juli 2022, 12:12

Niet alleen bij de buren zit de schrik er goed in na de explosie bij een woning in Hoef en Haag. Ook de bewoners en hun familie zijn in shock. "Dit is een vergissing geweest."

Een harde knal blies vrijdagochtend in alle vroegte een woning aan de Hagesteinsestraat aan diggelen. In het huis woont een jong gezin, vertelt Robert ter Beek, de vader van de bewoonster, aan Hart van Nederland. De ravage binnen is enorm. "Beneden ligt alles eruit. Alle muren liggen eruit. Het is onvoorstelbaar Mijn dochter is hoogzwanger en heeft baby van 1,5 jaar oud. Gelukkig zijn ze allemaal gezond. Ze zitten nu veilig bij ons bij te komen."

Robert zegt dat er nog spullen voor de kinderen uit het huis konden worden gehaald. "Maar de komende maanden moeten ze bij ons blijven. Ze kunnen voorlopig niet naar binnen natuurlijk", legt hij uit. In de buurt zou al twee keer eerder een plofkraak zijn geweest. "Dat was drugs gerelateerd. Ik hoop dat de buurt begrijpt dat het bij ons niet het geval is. Het zijn hardwerkende lieve mensen."

'Dit is mijn gezicht'

Matthijs van Lier, bewoner en schoonzoon van Robert, was aan het werk op het moment van de explosie in zijn woning. "Ik werd opeens gebeld door mijn vriendin die overstuur aan de lijn hing, terwijl ik op de achtergrond de rookmelders hoorde", zegt hij tegen Hart van Nederland. "Ze zei dat de benedenverdieping was opgeblazen."

Van Lier gelooft niet dat de explosie door een gaslek is veroorzaakt. "Maar het onderzoek zal het uitwijzen", zegt hij. Omdat hij ervanuit gaat dat er opzet in het spel is, wil Van Lier één ding duidelijk maken aan de mogelijke aanslagplegers. "Als mensen dit zien wil ik laten weten dat dit mijn gezicht is en dat ze de verkeerde hebben gehad."

Opvang voor bewoners

Bewoners van de Hagesteinsestraat en de naastgelegen 1ste Poortstraat moesten vanwege de explosie tijdelijk elders worden opgevangen. Burgemeester Sjors Fröhlich heeft de getroffen woning vrijdagochtend bezocht. "Gelukkig geen gewonden. Bewoners en omwonenden enorm geschrokken", twittert hij. Volgens hem zijn de omwonenden inmiddels weer terug in hun huis. De getroffen woning is binnen zwaar beschadigd. De bewoners ervan worden opgevangen, aldus de burgemeester.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.