Terug

Volg Hart van Nederland

'Richard K. ging kalm te werk': drama Weiteveen vastgelegd door camera's van slachtoffers

112

29 feb 2024, 10:16

Een deel van het moorddrama dat zich vorige maand in Weiteveen afspeelde, is vastgelegd door camera's van de omgekomen slachtoffers Sam en Ineke, onthult het AD donderdag. Op de beelden is volgens de krant te zien hoe kalm Richard K. te werk ging.

De videobeelden, die van haarscherpe kwaliteit zijn, worden waarschijnlijk gebruikt als bewijs tegen Richard K. Al wil het Openbaar Ministerie nog niet bevestigen dat er camerabeelden zijn. Wel liet het OM al weten dat vooral het slachtoffer Sam zeer gewelddadig om het leven gebracht is. Dat deel is volgens het AD in ieder geval te zien op de beelden.

Bij het huis van slachtoffers Sam en Ineke in Weiteveen hingen meerdere bewakingscamera’s, die zij vorig jaar ophingen. In een video die Richard K. van zichzelf maakte, nét na de moorden, was te horen dat hij zich daar bijzonder boos over maakte. "Hebben ze toch die camera weer bijgedraaid. Nog meer treiteren, nog meer treiteren. Het is toch niet normaal met die mensen", vertelde hij in de veelbekeken video.

Het drama

Op dinsdag 16 januari voltrok zich in het Drentse grensdorpje Weiteveen een drama. Na een lang lopende ruzie over een huis dat Sam en Ineke van verdachte Richard K. kochten, wordt K. ervan verdacht hen op die bewuste dinsdag te hebben gedood. Hun zoontje was op dat moment aanwezig in het huis, het is onbekend wat hij wel of niet gezien heeft van de moord op zijn ouders.

Volgens de slachtoffers had het huis een aantal verborgen gebreken waarover meningsverschillen ontstonden en dreigementen over en weer gingen.

Hier besloot K. dus een eind aan te maken om naar eigen zeggen 'zijn gezin te beschermen', zo zei hij in een video die hij na de dubbele moord zelf opnam. "Verdomme, ik zal de rest van mijn leven wel de bak in gaan, maar ik red mij daar wel. Als jullie maar veilig zijn jongens, als jullie maar veilig zijn. Ach jongens, ik houd zoveel van jullie."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.