Terug

Volg Hart van Nederland

Restaurant in binnenstad Utrecht ontruimd vanwege brand

112

4 dec 2022, 19:47

In de binnenstad van Utrecht heeft aan de achterkant van een restaurant brand gewoed. De eetgelegenheid werd ontruimd, net als omliggende panden vanwege de rookontwikkeling. Hoeveel mensen hun woningen moesten verlaten, is onbekend. Ze werden in een tegenoverliggend café opgevangen. Er is niemand gewond geraakt.

Hoeveel mensen hun woningen hebben verlaten, is nog onbekend. Ze worden in een tegenoverliggend café opgevangen. De brand begon in een papiercontainer en sloeg daarna over naar de achterkant en ook een uitbouw van het restaurant aan de Schoutenstraat, vlak bij Neude. Dat was rond 17.15 uur. Kort voor 22.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De bewoners van de omliggende woningen kunnen inmiddels terugkeren.

Opgeschaald naar zeer grote brand

Omdat de brand woedde in de binnenstad was die voor de brandweer lastig te bereiken. Een deel van het pand werd gesloopt om beter bij de brandhaard te komen. "Omdat slopen intensief werk is, zijn er veel brandweerlieden nodig. Daarom is opgeschaald naar zeer grote brand", aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht tegen Hart van Nederland.

Hoeveel mensen in het restaurant waren, is niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.

Beeld: Koen Laureij

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.