Terug

Volg Hart van Nederland

'Recordbeloning uitgeloofd voor gouden tip Tefaf-roof'

'Recordbeloning uitgeloofd voor gouden tip Tefaf-roof'

112

10 sep 2022, 07:56

In de zaak van de juwelenroof tijdens de kunstbeurs Tefaf in juni dit jaar is een voor Nederlandse begrippen recordbeloning van een half miljoen euro uitgeloofd door de verzekeraar, meldt De Telegraaf. De detectives die de zaak op verzoek van die assuradeur onderzoeken, zijn er inmiddels zeker van dat de roof het werk van de roemruchte Pink Panther-bende is.

Dat laat het door de verzekeraar ingehuurde bedrijf Charles Taylor Adjusting aan de krant weten. Het wereldwijd opererende bureau doet onder meer onderzoek naar de claim die de eigenaren van de juwelen bij hun assuradeur hebben neergelegd.

Eind juni drongen vier overvallers de kunstbeurs in Maastricht binnen. Eén van hen sloeg met een grote hamer een vitrine van Symbolic & Chase (een juwelen- en kunsthandel uit Londen) aan gort. Twee gewapende stonden op de uitkijk en hielden omstanders op afstand. Na de roof maakten ze zich snel uit de voeten. Sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor.

Er werden eerder twee Belgen aangehouden, maar die werden kort daarna ook weer vrijgelaten.

Flinke buit

Volgens NRC gaat het om een flinke buit. Een van de aanwezigen zou direct na de overval van de standhouder hebben gehoord dat in ieder geval een collier ter waarde van 27 miljoen euro is gestolen, maar dat wilde Tefaf tegenover de krant "bevestigen noch ontkennen".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.