Terug

Volg Hart van Nederland

Dierenopvang Amsterdam waarschuwt: laat je raskat thuis, want ze worden steeds vaker gestolen

112

15 jan 2023, 09:01

Raskatten worden steeds vaker gestolen. Dat ziet Tanja van den Hengel van Dierenopvang Amsterdam. "Afgelopen jaren wordt het steeds erger en erger", zegt ze tegen Hart van Nederland.

Raskatten hebben niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar kunnen ook zomaar een paar duizend euro kosten. Het liefst laat je je raskat misschien buiten lopen, maar dat is meestal niet verstandig. Dat de dieren zo duur zijn, is namelijk aantrekkelijk voor dieven.

Bij de opvang in Amsterdam merken ze dat steeds meer baasjes bellen dat ze hun dure kat kwijt zijn. "Raskatten zijn erg gewild. Ze zijn ontzettend waardevol en heel duur. Als je ze op straat laat lopen, worden ze gelijk gepikt", aldus Van den Hengel. Ze adviseert om je kat zo veel mogelijk in een afgesloten tuin te houden.

Beeld: Pixabay

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.