Terug

Volg Hart van Nederland

Grote brand in duinen naast pretpark Duinrell in Wassenaar onder controle

112

8 juli 2022, 12:59

In de duinen bij pretpark Duinrell in Wassenaar is vrijdag brand uitgebroken. De brandweer meldde aanvankelijk dat het park gedeeltelijk moest worden ontruimd, maar dat hoefde uiteindelijk niet te gebeuren.

De Veiligheidsregio laat weten dat de brand niet op het attractiepark zelf is. "Het is een duinbrand vlak in de buurt van Duinrell", vertelt de woordvoerder. De brandweer had, mede vanwege de droogte, meteen opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Dat betekent dat meteen veel brandweervoertuigen ter plaatse worden gestuurd.

De brandweer heeft de brand inmiddels grotendeels onder controle. Dankzij een droneteam van de brandweer kon de omvang worden gemeten. Naar schatting heeft de brand gewoed in een duingebied ter grootte van 800 vierkante meter. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Park gewoon open

Eerder zei de brandweer dat een deel van het attractiepark ontruimd moest worden. Volgens Duinrell is dat niet het geval. "Het vakantiepark, Tikibad en attractiepark zijn gewoon geopend. Er vindt geen ontruiming plaats en iedereen is veilig", laat het pretpark aan Hart van Nederland weten.

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.