Terug

Volg Hart van Nederland

Politieagent die Timothy (27) doodschoot wordt vervolgd voor dood door schuld

112

22 dec 2022, 17:12

Het Openbaar Ministerie gaat een medewerker van een arrestatieteam van de politie vervolgen voor dood door schuld van een 27-jarige Timothy van der Boor uit Waalwijk tijdens diens aanhouding op 17 maart dit jaar. Het OM meldde donderdag dat de politiemedewerker tijdens de aanhouding van de Waalwijker niet heeft gehandeld volgens de getrainde procedure voor vuurwapengebruik.

Volgens de verdachte agent ging het wapen onbedoeld af. De Waalwijker, die was aangemerkt als verdachte in een drugsonderzoek, werd geraakt en overleed. De Rijksrecherche deed daarna onderzoek naar de zaak. Dat is gebruikelijk in dit soort situaties.

Op basis van het onderzoek oordeelde het OM dat de politiemedewerker die is afgeweken van de getrainde procedure voor vuurwapengebruik "een aanmerkelijk verwijt kan worden gemaakt" en daarom vervolgd dient te worden voor dood door schuld.

Geen genoegen

De moeder van de doodgeschoten Timothy, Jolande Oosterbaan, liet eerder al aan Hart van Nederland weten dat ze geen genoegen neemt met dat de agent vervolgd gaat worden van dood door schuld: "Je kunt niet zeggen: 'Dat pistool ging per ongeluk af, sorry hoor, mevrouw'. Ik laat het er niet bij zitten. Wij zijn hem kwijt. En dit verdiende hij echt niet."

Jolande vindt het vreselijk dat haar zoon niet de kans heeft gekregen zich te verzetten of te vluchten. Volgens haar gebeurde het volgende: "Ineens stonden er vier politiebusjes om ze heen. Agenten met getrokken wapens. Zijn vriendin deed meteen haar armen omhoog. Toen ze dat deed werd er al geschoten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.