Terug

Volg Hart van Nederland

Politiebond wil agenten anders inzetten: voetbalwedstrijden Eredivisie zonder publiek spelen

112

20 dec 2022, 06:55

Voetbalwedstrijden uit de Eredivisie moeten zonder publiek worden gespeeld, om te zorgen dat er meer politie in de wijken is. Die oproep doet voorzitter Wim Groeneweg van politiebond ACP in De Telegraaf naar aanleiding van een analyse van de Veiligheidsmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De politiebond wil de komende tijd gaan kijken of ze haar personeel beter in kan zetten.

Uit de analyse blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt de politie zelden (41 procent) of nooit (13 procent) in hun eigen buurt te zien. Dat moet volgens de politiebond volgend jaar anders.

Prioriteiten

"De capaciteit van de politie is gebrekkig en dat is zorgelijk", zegt Groeneweg. "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes. Een daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij voetbalwedstrijden", zegt Groeneweg. "De extra inzet van de ME onttrekt een deel van de reguliere capaciteit op straat. Het zijn wel de wijkagenten en rechercheurs die ook ME’ers zijn."

De politie gaat de komende tijd slimme keuzes maken om de inzet van agenten in goede banen te leiden. "Dat betekent ook dat wij nee moeten zeggen tegen bepaalde evenementen, omdat ander politiewerk voorgaat", zegt woordvoerder Hessel Koster van de Nationale Politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.