Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Politie Zoetermeer deelt beelden van spectaculaire achtervolging van beschonken 'asomobilist'

112

11 jan 2023, 08:19

De politie deelt spectaculaire beelden van een heftige achtervolging midden in Zoetermeer. Agenten zagen vorige week een automobilist gevaarlijke streken uithalen, waaronder spookrijden, en wisten dat hij ook niet in het bezit was van rijbewijs. Hem staande houden bleek nogal een klus.

De automobilist negeerde het stopteken en racete er vandoor. Daarop zette de politie de achtervolging in en dat werd een bloedstollende rit, blijkt uit de beelden.

Slokje op

Uiteindelijk lukte het de politie om de man te pakken te krijgen. Uit een blaastest bleek dat de automobilist, een man van 35 jaar, een alcoholpromillage van maar liefst 455 ugl had. Dat is dubbel de toegestane hoeveelheid.

Twee weken langer vast

De automobilist werd aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en roekeloos rijgedrag. De politie maakte dinsdag bekend dat hij twee weken langer blijft vastzitten. Zijn auto is in beslag genomen.

Beeld: Politie Zoetermeer

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.