Terug

Volg Hart van Nederland

Politie waarschuwt voor verlaten kinderfietsjes en schakelt ouders in: 'Ruim je speelgoed op'

Politie waarschuwt voor verlaten kinderfietsjes en schakelt ouders in: 'Ruim je speelgoed op'

112

7 juli 2022, 16:43

Als de politie een melding binnenkrijgt van een verlaten kinderfietsje, stepje of driewieler bij de waterkant of speeltuin, wordt er direct gereageerd. Politie, brandweer, ambulance, duikers, een traumahelikopter, alles wordt uit de kast getrokken. Want mogelijk is er een kindje te water of vermist, en dan telt elke seconde. Maar in de meeste gevallen blijkt al die inzet niet nodig.

Dat deelt politie De Bilt via Facebook. Volgens het korps blijkt in de meeste gevallen - "soms na een intensieve zoektocht" - dat de jonge eigenaar helemaal in orde is en zijn vervoersmiddel heeft achtergelaten om ergens anders verder te spelen.

QR-code op fiets

Om te helpen onnodige en kostbare inzet van hulpdiensten te voorkomen, vraagt het politiekorps ouders om "hun speelgoed op te ruimen". Of liever gezegd, het speelgoed van hun kroost te voorzien van een telefoonnummer, zodat de vinder snel in contact kan komen met de ouders als er een kinderfietsje wordt gevonden. "Ook zijn er stickers verkrijgbaar met een QR-code waarmee vinders met u in contact kunnen komen."

Als ouders dit actiever zouden doen, dan kan de politie sneller controleren of het kind in orde is, schrijft politie De Bilt. "Daarnaast de vraag of u als ouders een oogje in het zeil wilt houden en of u het rijwiel van uw kind niet onnodig in de buurt van het water wilt laten liggen."

Onnodige inzet van hulpdiensten of niet, uiteindelijk blijft het advies van de politie: "Mocht u een (kinder)fiets onbeheerd aantreffen nabij de waterkant. Bel dan altijd 112!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.