Terug

Volg Hart van Nederland

Politie toont foto's van gevluchte criminelen op luchthavens

Politie toont foto's van gevluchte criminelen op luchthavens

112

18 juli 2022, 07:57

Het Openbaar Ministerie en de politie gaan beelden van voortvluchtige criminelen op schermen op luchthavens vertonen. Het gaat om acht veroordeelden die in Nederland nog straffen moeten uitzitten van tussen de vier jaar, voor een gewapende overval, tot levenslang voor moord.

De instanties denken dat de acht voortvluchtigen zich in het buitenland schuilhouden om zo hun opgelegde straf te ontlopen. De politie en het OM willen met de hulp van het publiek onder andere weten waar de daders zich momenteel schuilhouden en wie hun contacten zijn.

Tip de politie

Aan reizigers wordt gevraagd om ook in het buitenland te letten op de daders en de politie te tippen als zij ze herkennen. De beelden van de voortvluchtige criminelen worden op schermen getoond in de vertrekgates van Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport.

Het Fugitive Action Search Team Nederland van de Landelijk Eenheid en het Landelijk Parket van het OM werken voor de campagne samen.

ANP

Beeld: politie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.