Terug

Volg Hart van Nederland

Man doodgeschoten bij 'geweldsincident' Enschede, politie pakt verdachte op

112

28 dec 2022, 17:04

Een persoon is woensdag overleden bij een geweldsincident in Enschede. De politie kreeg eerder op de middag een melding over een overval in een woning aan de Oostburgweg en was snel massaal ter plaatse. Of de overleden persoon de bewoner is van de woning is nog niet bekend gemaakt. Er is een verdachte aangehouden.

De politie heeft de straat gedeeltelijk afgezet met lint. De toegesnelde brandweer heeft witte schermen geplaatst om nieuwsgierige buurtbewoners op een afstand te houden. Rond de woning is een tiental agenten aanwezig.

Agenten in kogelwerende vesten

Het voorval gebeurde rond 15.30 uur, politie gehuld in kogelwerende vesten waren snel ter plaatse en hebben een verdachte aan kunnen houden. Op beelden is te zien hoe die man op straat wordt aangehouden. Meer details over de verdachte zijn niet vrijgegeven.

Buurtbewoners zeggen tegen de regionale omroep dat een overvaller met zijn eigen wapen is neergeschoten. Tegen De Stentor vertelt een buurtbewoner dat hij rond de tijd van de overval een harde klap heeft gehoord. Of dat geluid afkomstig is van een vuurwapen of een stuk (knal)vuurwerk is, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek in de woning.

Beeld: SPS Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.