Terug

Volg Hart van Nederland

Politie onderzoekt berichten over belagen en intimideren van agenten thuis

Politie onderzoekt berichten over belagen en intimideren van agenten thuis

112

7 juli 2022, 17:14

De politie Noord-Nederland onderzoekt berichten en filmpjes die op sociale media rondgaan waaruit zou blijken dat politieagenten thuis worden belaagd door actievoerende boeren. Zo zou er brand zijn gesticht in de tuin van een politieagent die was betrokken bij het schietincident bij een boerenprotest in Heerenveen dinsdagavond. Een andere Friese agent zou ondergedoken zijn,

Het Dagblad van het Noorden meldde donderdagmiddag dat naar aanleiding van het protest in Heerenveen zeker één agent is ondergedoken. De politie verwijst hierover door naar het Openbaar Ministerie, een OM-woordvoerster wil daar op haar beurt niets over kwijt. "Dit valt onder het stelsel bewaken en beveiligen, dus daar doen wij geen mededelingen over."

In een video, die rondgaat op social media en in appgroepen wordt de suggestie gewekt dat er een truck in een tuin van een agent staat waar ingepakte hooibalen op de grond liggen. De politie bevestigt dat het "absoluut niet waar is" dat dit bij een agent in de tuin is. De woordvoerster weet waar dit wel is, maar wil de plaatsnaam niet delen. "Er is ook geen enkele aanwijzing van een gerichte actie. Het kan heel goed een ongeval zijn geweest, waarbij de balen van de wagen zijn gerold. Bovendien zijn de beelden zeker een dag oud."

'Blijf weg bij huizen agenten'

Politievakbond ACP kan de beelden ook niet "met 100 procent zekerheid" bevestigen. Net als de politie een dag eerder, spreekt de bond zich uit tegen het delen van privégegevens van agenten, het zogenoemde doxing. Daarnaast "blijft de boodschap dat mensen weg moeten blijven bij huizen van politiemensen, politici en journalisten", aldus een ACP-woordvoerder tegen het ANP. "Blijf weg van de plekken waar gezinnen en kinderen wonen."

Een bron binnen de politie bevestigt aan Hart van Nederland dat er meerdere incidenten zijn geweest bij collega's thuis, maar wil vanwege de gevoeligheid geen verdere details geven.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.