Terug

Volg Hart van Nederland

Politie neemt enorme lading illegaal vuurwerk in beslag uit slaapkamer Lelystad

Politie neemt enorme lading illegaal vuurwerk in beslag uit slaapkamer Lelystad

112

12 dec 2022, 16:43

De politie heeft zaterdag in een slaapkamer van een woning aan de Schouw in Lelystad 219 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het zware vuurwerk is in beslag genomen en de bewoonster is aangehouden.

Agenten kwamen de partij vuurwerk op het spoor toen ze vrijdag de kofferbak van een auto controleerden. Hier troffen ze 12 kilo illegaal vuurwerk aan. De drie inzittenden werden aangehouden. Het ging om twee 19-jarige mannen en een jongen van 16 jaar oud, allemaal afkomstig uit Lelystad.

Ernstige gevolgen

De politie deed vervolgens huiszoekingen in meerdere woningen in Lelystad. "Je moet er niet aan denken wat er gebeurt als het mis gaat met zo’n partij vuurwerk. Gevels van woningen in de omgeving kunnen scheuren en in een straal van 100 meter kunnen ruiten sneuvelen. En dan hoop je maar dat het daar bij blijft en niemand gewond raakt", stelt een politiechef.

Alle verdachten zijn inmiddels weer thuis en moeten op een later moment voor de rechter verschijnen, aldus de politie. Het vuurwerk is afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en zal vernietigd worden. Van consumentenvuurwerk mag maximaal 25 kilo op één plek worden opgeslagen.

Beeld: Politie

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.