Terug

Volg Hart van Nederland

Politie Maastricht prijst dappere man na burgerarrest: 'Bij ons zijn vacatures genoeg!'

Politie Maastricht prijst dappere man na burgerarrest: 'Bij ons zijn vacatures genoeg!'

112

31 juli 2022, 14:53

Hulde voor de oplettende burger die wist te voorkomen dat een jonge vrouw werd beroofd van haar tas, schrijft politieteam Maastricht in een eerbetoon op hun facebookpagina. Bij de lofbetuiging plaatste het team een afbeelding van een Delfts Blauw-tegeltje met daarop de tekst "Alone we are strong, together we are stronger".

Want de "burger" zoals de politie de held noemt, nam hen afgelopen zaterdag al het werk uit handen door direct in actie te komen toen hij verdacht gedrag zag. Hij spotte hoe een jonge vrouw op straat aan de praat werd gehouden en vervolgens, zoals de burger correct inschatte, ging een handlanger er als een haas vandoor met haar tas.

Hotel De Blauwe Diender

Tenminste, dat was de bedoeling. De alerte burger zette de achtervolging in en wist de twee mannen aan te houden. De tas is weer terug bij de rechtmatige eigenaresse, de verdachten scoorden "een gratis overnachting in het Hotel De Blauwe Diender" en de "attente burger" krijgt baangarantie. "

Als deze burger zich nog bedenkt, bij de politie zijn nog vacatures genoeg!", aldus het politieteam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.