Terug

Volg Hart van Nederland

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhoudingen op A27

112

10 jan 2023, 10:18

De politie heeft dinsdagochtend waarschuwingsschoten gelost bij arrestatie op snelweg A27. Meerdere personen zijn aangehouden. Door de actie was de weg tijdelijk afgesloten, inmiddels is één rijstrook weer open.

Rond 08.40 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in de Pijp in Amsterdam. De auto die daarbij betrokken zou zijn geweest, werd met behulp van agenten van de Landelijke Eenheid gelokaliseerd op de A27.

Een ooggetuige vertelt aan RTV Utrecht dat het een spannende situatie was: "We reden op de snelweg en opeens kwamen er heel veel politieauto's voorbij. Daarbij zaten ook een motoragent en meerdere undercoverauto's." Vervolgens werd de snelweg afgesloten en verschenen er rode kruizen op de matrixborden.

Meerdere verdachte aangehouden

Agenten gaven de bestuurder een stopteken, daarna zijn er ook waarschuwingsschoten gelost, meldt een woordvoerder van de politie. Meerdere verdachten zijn vervolgens aangehouden. De witte bestelbus is vervolgens door een takelwagen van de politie weggesleept voor verder onderzoek.

De snelweg in de richting van Utrecht was door de politie-actie bij Bilthoven enige tijd helemaal afgesloten. Vanaf 10.00 uur is er weer een rijstrook open, wel moet er rekening worden gehouden met 30 minuten vertraging.

Beeld: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.