Terug

Volg Hart van Nederland

Politie lost schot na lange achtervolging bij Driebergen, een verdachte nog voortvluchtig

Politie lost schot na lange achtervolging bij Driebergen, een verdachte nog voortvluchtig

112

3 okt 2022, 10:52

De politie heeft maandag na een lange achtervolging bij de afrit A12 Driebergen een persoon aangehouden die bij een eerder incident in de ochtend mogelijk een vuurwapen heeft gebruikt. De politie loste bij de aanhouding een waarschuwingsschot en zoekt nog naar een tweede verdachte.

Een woordvoerder van de politie vertelt aan Hart van Nederland dat er aan het begin van de ochtend een incident was met een vuurwapen in Oost-Nederland. Daarbij was ook een voertuig betrokken. De verdachten zijn vervolgens met hoge snelheid ervandoor gegaan.

Ongeluk bij Driebergen

De vluchtauto is bij de afrit van de A12 Driebergen tot stilstand gekomen door een aanrijding. Daarbij waren meerdere voertuigen betrokken. Het is niet bekend hoe het met de inzittenden van die voertuigen gaat.

De politie heeft een van de verdachten kunnen aanhouden, de ander is nog voortvluchtig. Het zou gaan om een Noord-Afrikaanse man met kort haar en een rode joggingbroek. De politie vraagt mensen om naar de man uit te kijken maar hem zelf niet te benaderen. "Bel direct 112 als je de man ziet", laat de politie weten.

Straat afgezet

De Hoofdstraat in Driebergen is nog afgesloten en de agenten zijn op zoek naar de man, daarbij zijn ook speurhonden ingezet. Ook cirkelen er nog twee politiehelikopters boven het gebied.

Door de inzet van de politie konden er tijdelijk geen treinen stoppen op station Driebergen-Zeist. Inmiddels stoppen er weer treinen op dit station.

Beeld: Menno Bausch

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.