Terug

Volg Hart van Nederland

Politie wil landelijk vuurwerkverbod als jaarwisseling onrustig verloopt

112

27 dec 2022, 10:52

Als het afsteken van vuurwerk deze jaarwisseling leidt tot "veel letsel, ellende en schade", zal de politie blijven aandringen op een landelijk vuurwerkverbod. "Daar zullen we ons bij de politiek hard voor maken", aldus Peije de Meij, coördinator jaarwisseling bij de politie. De Meij ziet deze oud en nieuw dan ook als "de ultieme test".

De afgelopen twee jaar gold vanwege corona een algeheel vuurwerkverbod. Dit leidde tot minder aanhoudingen en incidenten. "Wat de politie betreft is komend oud en nieuw een succes als die daling verder doorzet."

In de aanloop naar de jaarwisseling heeft de politie extra aandacht voor zwaar illegaal vuurwerk. Zo werd recent nog 600.000 kilo bestemd voor de Nederlandse markt in beslag genomen.

Genoeg blauw op straat

Ondanks de personeelstekorten zegt de politie tijdens de jaarwisseling genoeg mensen op te been te brengen. Ook worden waar dat kan drones ingezet om relschoppers te volgen. Wel zijn er zorgen over de kracht van het vuurwerk en hulpverleners die daarmee bekogeld worden. "We willen graag dat iedereen na de dienst weer heelhuids thuiskomt."

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.