Terug

Volg Hart van Nederland

Politie dreigt beelden rellende boeren bij huis minister openbaar te maken

112

1 juli 2022, 12:56

Boeren die dinsdag betrokken waren bij de ongeregeldheden bij de woning van stikstofminister Christianne van der Wal in Hierden, worden door de politie opgeroepen zich te melden. Doen zij dat niet, dan zal de politie de beelden waarop hun gezichten herkenbaar te zien zijn openbaar maken.

"De acties die afgelopen dinsdag plaatsvonden bij de woning van Minister voor Natuur en Stikstof liepen volledig uit de hand", zo schrijft de politie op de eigen website. "Er was veel agressie en geweld en ook politiemensen voelden zich niet veilig."

De politie laat weten dat het rechercheteam al veel beelden heeft ontvangen. Uit een eerste analyse van die beelden komen elf mannen naar voren als verdachten. Zij krijgen tot woensdag de tijd zich te melden. Doen zij dat niet, dan wordt de blur van de foto's verwijderd en worden de boeren dus herkenbaar gepubliceerd. "Je weet zelf wel of je betrokken bent geweest bij vernielingen en intimidaties in Hierden. En als je twijfelt, herken je jezelf vast en zeker op de foto's", aldus de politie.

Meer beelden

Mensen die niet bij betrokken waren bij de vernielingen, maar wel iemand (denken te) herkennen op de foto's, wordt ook gevraagd contact op te nemen. Daarnaast roept de politie mensen die meer beelden hebben op die vooral met de politie te delen. "De politie en het Openbaar Ministerie nemen deze zaak hoog op vanwege de maatschappelijke onrust en de dreiging die uitging van de acties in Hierden."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.