Terug

Volg Hart van Nederland

Politie deelt foto van Tilburgse terrasschutter Thomas N.: 'Waar is hij?'

Politie deelt foto van Tilburgse terrasschutter Thomas N.: 'Waar is hij?'

112

10 okt 2022, 22:18

De Brabantse politie zet alles op alles om de schutter te vinden die in juni op een vol terras een man neerschoot. Ze hebben daarom nu een foto en de volledige naam van de verdachte vrijgegeven. Het gaat om de 24-jarige Thomas N. uit Drunen.

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni opende hij om 00.20 uur het vuur op een terras aan de Heuvelring. Daarbij raakte een 29-jarige Tilburger gewond aan zijn been. Thomas N. ging er na het schietincident samen met zijn broer Lucas vandoor.

Broer van verdachte aangehouden

De politie wist de destijds 22-jarige Lucas aan te houden, maar Thomas is sindsdien spoorloos. Waarschuwingsschoten van een agent hielden hem niet tegen. Op zijn vluchtroute werd later een vuurwapen gevonden, dat is in beslag genomen.

De reden voor de schietpartij, die het Openbaar Ministerie als een poging tot moord ziet, is nog steeds niet duidelijk. Slachtoffer en vermeend schutter Thomas zouden elkaar slechts kennen van een eerder bezoek aan de kermis. Het slachtoffer zelf zegt geen idee te hebben waarom hij beschoten is, zo bleek tijdens een eerdere zitting in de zaak.

Broer Lucas zegt niets met de schietpartij te maken te hebben. Toch besloot de rechter in september dat hij in de cel blijft tot de volgende zitting, die toen gepland stond op 25 november.

Buitenland

De politie verdenkt N. ervan om de trekker te hebben overgehaald. In een opsporingsbericht met de alarmerende kop "Deze schutter in Tilburg wordt gezocht! Waar is hij?" stellen ze dat de man woonachtig is in Drunen "maar niet wordt uitgesloten dat verdachte mogelijk op dit moment in het buitenland verblijft".

Ze roepen hem dringend op om zich te melden. Ook roept de politie het publiek op zich te melden als ze tips of meer informatie over de zaak hebben. Dat kan via de site van de politie of via 0900 - 8844.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.