Terug

Volg Hart van Nederland

Man op vol terras neergeschoten in Tilburg, verdachte op de vlucht

Man op vol terras neergeschoten in Tilburg, verdachte op de vlucht

112

12 juni 2022, 07:43

Door een schietpartij op een terras op de Heuvelring in het centrum van Tilburg is in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur iemand gewond geraakt. Een agent heeft een waarschuwingsschot gelost en er is een verdachte aangehouden. Volgens de politie is een tweede verdachte nog voortvluchtig.

De gevluchte verdachte is er waarschijnlijk met een auto vandoor gegaan, meldt een politiewoordvoerder. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Tilburg, is afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft het vermoedelijke wapen gevonden op de vluchtroute van een van de verdachten.

Drukke binnenstad

In de Tilburgse binnenstad was het ten tijde van de schietpartij druk omdat er een muziekevenement gaande was. "Het incident gebeurde op een terras net om de hoek van een plek waar een optreden was", aldus de woordvoerder.

Kort na het incident liet de politie via Twitter weten dat de zaak onder controle was en er geen gevaar of dreiging meer was voor bezoekers aan het centrum van de stad.

De Heuvelring is vanwege het politieonderzoek afgesloten. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was van het schietincident.

Hart van Nederland/ANP

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.