Terug

Volg Hart van Nederland

Politie aangevallen in Dordrecht, meerdere agenten gewond

Politie aangevallen in Dordrecht, meerdere agenten gewond

112

10 juli 2022, 16:27

Agenten in Dordrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag belaagd door inzittenden van een auto, die zij wilden controleren na een vechtpartij. Een agent liep een gebroken pink op en twee andere agenten raakten lichtgewond. Ook werd er een politiebus vernield. Twee mannen van 21 en 24 jaar oud uit Dordrecht zijn aangehouden.

De politie kreeg rond 02.00 uur een melding van een vechtpartij op het Vogelplein in Dordrecht. Toen agenten daar kwamen, reed een auto met hoge snelheid de wijk in, aldus de politie. De bestuurder van de auto negeerde een stopteken maar stopte later op het Eemsteynplein toch. De vijf inzittenden stapten uit maar negeerden de aanwijzingen van de agenten.

Volgens de politie werd de sfeer steeds grimmiger. Agenten kregen naar eigen zeggen de situatie onder controle nadat ze hadden gedreigd een stroomstootwapen te gebruiken.

Geweld tegen politie

De politie noemt de agressie en het geweld tegen hulpverleners 'volstrekt onacceptabel'. "Agenten hebben samen met andere hulpverleners een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen", aldus de politie.

Zaterdagavond voelde een agent zich gedwongen gericht te schieten op een auto in Tiel nadat deze had geprobeerd op hem in te rijden. De agent is daarbij gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis. Het incident gebeurde bij de Tolhuiswal in Tiel toen een voertuig dat de politie op het oog had weg probeerde te komen. De politie kwam in actie na een melding van getuigen van een mishandeling aan de Waalkade in Tiel, zoals te zien in onderstaande video:

Automobilist probeert in te rijden op agenten in Tiel
0:25
Automobilist probeert in te rijden op agenten in Tiel

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.