Terug

Volg Hart van Nederland

Podia willen veiligheidsprotocol na verstoren concert Kuhr door pro-Palestijnse activisten

112

27 mrt 2024, 14:26

De culturele sector moet een veilige haven blijven voor makers, medewerkers en publiek. Dat stellen de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) in een gezamenlijke verklaring naar aanleiding van het verstoren van een concert van Lenny Kuhr zondag.

De drie organisaties willen met cultuurstaatssecretaris Fleur Gräper in gesprek voor het opstellen van een veiligheidsprotocol.

'Streven naar inclusiviteit'

"Wij streven inclusiviteit na, zodat het wezen van onze huizen en onze culturele traditie intact blijft; wij staan voor de vrije kunsten en het vrije woord." Een veiligheidsprotocol kan daarbij helpen, denken de organisaties. "Zodat, mocht daar aanleiding voor zijn, podia een beroep kunnen doen op preventieve veiligheidsmaatregelen van de overheid. Om een plek te blijven die open en toegankelijk is voor iedereen."

Het optreden van Lenny Kuhr in Waalwijk werd zondag verstoord door pro-Palestijnse activisten. Ze noemden de zangeres onder meer een terrorist en een moordenaar omdat ze van Joodse afkomst is. Ook werd haar genocide verweten.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.