Terug

Volg Hart van Nederland

Personeel McDonald's 'diep aangeslagen' na fatale schietpartij

112

31 mrt 2022, 11:33

De medewerkers van de McDonald's in Zwolle, waar woensdagavond twee mannen tijdens een druk moment werden doodgeschoten, zijn "diep aangeslagen". Het is nog onbekend wanneer het restaurant opengaat. "Het restaurant is een plaats delict en het is aan de politie of het restaurant open mag", zo meldt een woordvoerder van McDonald's donderdag.

De schoten werden aan het begin van de avond gelost in de vestiging aan de Floresstraat. Twee mannen uit Zwolle van 57 en 62 jaar kwamen om het leven. Regionale media melden dat het om twee broers zou gaan van Turkse/Koerdische komaf. De twee zijn bekend in Zwolle, ze hebben meerdere restaurants en andere ondernemingen uitgebaat in de stad en omgeving.

Woordvoerder Chantal Westerhoff van Politie Oost-Nederland vertelt aan Hart van Nederland dat zij niet kan bevestigen dat het inderdaad om de Turkse broers gaat en laat het bij een korte verklaring: "We hebben vermoedens wie het zijn, maar hun identiteit moet officieel vastgesteld worden voordat we daar informatie over kunnen delen.’’

Aandacht voor werknemers

De woordvoerder van de fastfoodketen laat weten dat het medeleven uitgaat naar de nabestaanden van de slachtoffers, de gasten en de medewerkers. Veel mensen zagen de schietpartij gebeuren.

"Onze eerste aandacht gaat naar onze medewerkers", aldus de woordvoerder. "Nazorg voor hen en het hele team staat centraal. Naast slachtofferhulp van de politie bieden wij ook alle nazorg aan medewerkers en komt het team samen."

Een ooggetuige vertelde woensdagavond aan Hart van Nederland dat een man de zaak binnenliep, eerst eten bestelde, aan een tafeltje ging zitten en vervolgens meerdere keren schoot op de twee mannen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.