Terug

Volg Hart van Nederland

Overvallers volgden Ajacied Tadić met tracker onder auto

Overvallers volgden Ajacied Tadić met tracker onder auto

112

19 jan 2023, 17:08

Voetballer Dušan Tadić, die vorig jaar in juli werd aangevallen door twee mannen, is volgens het Openbaar Ministerie (OM) gevolgd door zijn belagers. De politie vond na de mislukte overval een peilbaken onder de auto van de Ajax-aanvoerder. Dat schrijft Het Parool.

Tadić werd in de nacht van woensdag 27 juli op donderdag 28 juli thuis opgewacht, toen hij thuiskwam van een etentje. De overvallers hadden het vermoedelijk op zijn horloge gemunt. Eenmaal aangekomen zag de voetballer al snel dat de twee mannen kwaad in de zin hadden.

Handgemeen

De Servische voetballer vluchtte te voet, maar de twee mannen op de helm achtervolgden hem op een scooter. Ze wisten Tadić klem te rijden. Het leidde uiteindelijk tot een handgemeen, waarbij de Ajacied wist te ontkomen en vervolgens in een nabijgelegen hotel de politie kon waarschuwen.

Nu blijkt dus dat de recherche na afloop een peilbaken, oftewel een GPS-tracker, gevonden. Die bleek twee weken eerder geactiveerd te zijn.

Justitie ziet in ieder geval genoeg aanwijzingen dat de twee mannen, die tweelingbroer zijn, van plan waren om Tadić te beroven. De uitspraak is op 2 februari.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.