Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw raak bij Surinaamse restaurantketen: explosie bij vestiging Rotterdam

112

6 dec 2022, 07:38

Weer is een vestiging van de Surinaamse restaurantketen Lobi BBQ doelwit geworden van een explosie. Deze keer was het raak bij een vestiging aan de Claes de Vrieslaan in Rotterdam. Er raakte niemand gewond bij de explosie.

De afgelopen weken was de keten al vaker doelwit van explosies en beschietingen. Bij vestigingen in Dordrecht, Den Haag en Rotterdam werden explosieven geplaatst of is een vestiging beschoten. Bij geen van de voorvallen vielen slachtoffers.

Aanhouding

Burgemeester Wouter Kolff sloot vorige week donderdag voor veertien dagen het afhaalrestaurant aan de Spuiweg in Dordrecht dat een paar dagen daarvoor werd beschoten en waar een explosief werd geplaatst. Hij deed dat "om de openbare orde te herstellen". In Den Haag kon een week geleden een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel (ZH) aangehouden worden op verdenking van betrokkenheid bij de geweldsincidenten. Hij zit voorlopig vast. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de voorvallen in de diverse steden. Meerdere aanhoudingen worden daarom ook niet uitgesloten.

ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.