Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw explosie bij woning loodgieter in Vlaardingen

112

21 mrt 2024, 06:56

Bij een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is in de nacht van woensdag op donderdag rond 04.30 uur opnieuw een explosief ontploft. Niemand is gewond geraakt en ook de schade lijkt mee te vallen volgens een correspondent ter plaatse. Het gaat om de woning van een loodgieter, waar al eerder explosieven werden geplaatst, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Volgens de woordvoerder was de klap minder heftig dan voorgaande ontploffingen. "De schade valt mee", zegt hij. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Eerdere explosies

De afgelopen maanden hebben er meerdere explosies plaatsgevonden bij het huis. Ook zijn er pogingen geweest om explosieven tot ontploffing te brengen. De woning van de loodgieter is al tot twee keer toe op last van de burgemeester gesloten. De eerste keer was in december 2023 en de tweede keer was in februari 2024.

Voor de explosies zijn meerdere verdachten aangehouden. Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van dertig maanden geëist tegen een 27-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van betrokkenheid bij een ontploffing die daar op 12 december vorig jaar was.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.