Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw explosie in straat Den Bosch, 'nu wel huis vriendin Klaas Otto geraakt'

112

31 juli 2022, 07:49

Bij een woning aan de Stapelen in Den Bosch heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Volgens een woordvoerster zijn er geen gewonden gevallen.

Volgens regionale media zou explosie zijn gebeurd bij het huis van de vriendin van No Surrender-kopstuk Klaas Otto. De politiewoordvoerster kan dit niet bevestigen.

'Vergisaanslag'

In de nacht van dinsdag op woensdag was er een ontploffing bij een huis aan de Goedenrade in Den Bosch. De politie meldde woensdag dat de dader mogelijk een ander huis als doelwit had. Buurtbewoners vertelden aan Hart van Nederland dat het huis van de vriendin van Otto het eigenlijke doelwit was. De dader zou zich in de straatnaam hebben vergist en stond voor de verkeerde woning met hetzelfde huisnummer. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosies.

'Woning vriendin Klaas Otto mogelijk doelwit van aanslag in Den Bosch'
1:16
'Woning vriendin Klaas Otto mogelijk doelwit van aanslag in Den Bosch'

Volgens RTL Boulevard zou Otto regelmatig in de woning van zijn vriendin zijn gesignaleerd, een paar honderd meter van de eerste explosie. Otto is de oprichter van de motorclub No Surrender. Naast deze explosies zou de woning van zijn vriendin al eerder het doelwit zijn geweest van een aanslag. In 2017 werd het pand met een automatisch vuurwapen beschoten.

Bij de explosies van zondag raakte niemand gewond, aldus de politie. Het huis aan de Stapelen raakte wel licht beschadigd. Het is nog onbekend wat de oorzaak van de ontploffing was. Zondag zal de politie bij het getroffen huis onderzoek doen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.