Terug

Volg Hart van Nederland

'Woning vriendin Klaas Otto mogelijk doelwit van aanslag in Den Bosch'

'Woning vriendin Klaas Otto mogelijk doelwit van aanslag in Den Bosch'

112

27 juli 2022, 15:04

De explosie bij een woning in Den Bosch afgelopen nacht was mogelijk bedoeld voor een andere woning. De politie zegt het scenario van een "mogelijke vergissing" nu te onderzoeken. Het huis, waarin een vader en een moeder met twee jonge kinderen woont, raakte flink beschadigd na de explosie.

Rond 1:30 uur werden de bewoners van de wijk Maaspoort in de Noord-Brabantse plaats opgeschrikt door een harde knal. Bij een woning aan de Goedenrade bleek een explosie te zijn geweest, en toegesnelde agenten constateerden al snel dat het om een misdrijf zou gaan.

'Klaas Otto en vriendin doelwit'

In het huis woont een gezin met twee jonge kinderen, maar volgens buurtbewoners was de explosie niet voor hen bedoeld, zeggen ze tegen Hart van Nederland. Ze denken dat Klaas Otto, de oprichter van de motorbende No Surrender, en zijn vriendin doelwit waren. Zij woont iets verderop en was al eens eerder doelwit van een aanslag.

Het gezin bleef bij de explosie ongedeerd. Wel hebben zij uit voorzorg een nacht doorgebracht in het ziekenhuis. Hen wordt slachtofferhulp aangeboden en worden nu ergens anders ondergebracht. Het is nog onduidelijk wanneer het veilig genoeg is voor het gezin om terug te keren.

Vergissing?

De politie is woensdag nog lang bezig met onderzoek naar wat er precies is gebeurd. "Vanuit diverse bronnen krijgen we daarbij te horen dat het mogelijk om een vergissing zou gaan. Het doelwit zou mogelijk een andere woning zijn geweest", aldus de politie. Het is echter nog te vroeg om conclusies te trekken, schrijft ze. Het onderzoek richt zich dan ook op andere mogelijke scenario's.

De politie roept getuigen die meer weten op zich te melden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.