Terug

Volg Hart van Nederland

Ooggetuigen schrikken zich wild na grachtongeval: 'Toeristen waren paniekerig, aan het huilen en erg bang'

112

2 apr 2022, 18:37

Het incident waarbij een busje met negen toeristen de Amsterdamse Prinsengracht in is gereden, heeft de buurt even goed op zijn kop gezet. Hart van Nederland sprak verschillende ooggetuigen, net na het incident.

Een medewerker van een nabijgelegen café zag alles gebeuren. Nadat de ambulance en andere hulpdiensten waren toegesneld, werd ze benaderd door hulpverleners met een vraag. Mogen de toeristen even op adem komen in haar zaak? Natuurlijk mocht dat van haar.

Paniekerig

Ze vertelt hoe de toeristen eraan toe waren: "Ze waren paniekerig, aan het huilen en ze waren erg bang." Om ze van de schrik te laten bekomen heeft ze ze even in de watten gelegd: "We hebben ze thee gegeven en dekentjes. Toen ging het beter."

Verderop staat een voorbijganger toe te kijken die in de buurt aan het werk was. "Ik zag brandweer en politie voorbijrijden. Toen ben ik gaan kijken wat er aan de hand was," vertelt de jongeman. Volgens hem ging er een duiker het water in met een ladder. "Het stond hier helemaal vol met politie, brandweer en ambulances."

Opluchting

Een buurtbewoner wist niet wat er precies aan de hand was toen ze sirenes in haar straat hoorde. "We zagen drie mensen uit het water gaan. Toen de duiker het water inging waren wij bang dat er nog iemand in het water lag en was verdronken." Toen dat niet het geval bleek, was dat voor haar een grote opluchting.

Het voorval kon vermoedelijk gebeuren omdat er iets misging tijdens het parkeren. Twee van de toeristen moesten naar het ziekenhuis, eentje met een polsblessure, een ander met een snijwond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.