Terug

Volg Hart van Nederland

Ooggetuige ligt wakker van steekpartij Den Haag: 'Het komt allemaal weer terug'

112

4 jan 2023, 12:09

De Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft sinds deze week een samenscholingsverbod ingesteld voor een aantal straten in het Haagse stadsdeel Escamp. De schrik zit er goed in in de wijk, na een ernstige steekpartij vorige week bij een avondwinkel.

Bij het steekincident van 27 december raakte een 15-jarige jongen gewond. Rond 20.30 uur werd hij meermaals gestoken bij de buurtwinkel aan de Beresteinlaan. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Telegraaf zijn de longen van de jongen zwaar beschadigd.

Drie minderjarigen en een 32-jarige vrouw zijn opgepakt. Een van de minderjarigen is een jongen van 13. Het Openbaar Ministerie liet aan Hart van Nederland weten dat de jongen nog steeds vastzit.

Wit gezicht

"Wij zagen dat er een steekpartij is gebeurd in de winkel", vertelt de winkelier van de buurtwinkel, Ali Alhumairi. "We hebben gelijk de politie en de ambulance gebeld, want het was zo erg."

Hij runt de winkel samen met zijn broertje, die zelf in de winkel aan het werk was ten tijde van het incident. "Hij vroeg mij om hulp. Ik ging de jongens duwen, maar ik wist niet dat ze messen bij zich hadden", vertelt de ooggetuige. Hij beschrijft hoe het slachtoffer er aan toe was. "Zijn gezicht werd wit. Hij kon niet meer staan. Hij viel en toen zagen we dat zijn rug bloedde."

Geen oog dicht

Volgens de broers begon het met een ruzie op het schoolplein en trok uiteindelijk een tiener een mes. De broers zijn er kapot van. Abdoullah slaapt na het incident slecht: "In de avond als ik wil slapen en mijn ogen dicht doe, dan herinner ik mij weer wat er is gebeurd. Het komt dan allemaal weer terug."

Of het verbod gaat helpen daar twijfelover, maar de broers zijn in ieder geval blij dat het 15-jarige slachtoffer nog leeft: "Gelukkig leeft hij nog. Hij ligt nu in het ziekenhuis. Het belangrijkste is dat hij beter gaat worden."

Al vaker onrust

Onrust is er vaker in de straat, zeggen Aicha en haar dochter Isra. Zij hebben een schoonheidssalon aan de Beresteinlaan en hebben veel last van de jongeren die voor hun zaak hangen. Zij hebben dit al vaak aangekaart bij de politie en de gemeente. "We horen binnen alles wat ze buiten zeggen. Ze zoeken ruzie en gebruiken vieze woorden. Ik ben bang als ik iets zeg dat ze mij gaan steken. Elke dag bel ik de politie en de gemeente maar we krijgen geen hulp", vertelt eigenaresse Aicha.

"Ik ben heel blij met het verbod. Ik voelde mij niet veilig. We hebben minder klanten door de onrust. We zijn niet verrast dat er een steekpartij heeft plaatsgevonden. Gelukkig is er niemand overleden", vertelt ze.

Drie minderjarigen vast

Politie Den Haag laat aan Hart van Nederland weten dat het onderzoek op dit moment in volle gang is. "Inmiddels zijn er voor deze zaak drie minderjarige jongeren aangehouden, deze zitten op dit moment nog steeds vast."

"Het noodbevel is een ingrijpende maatregel en wordt alleen afgegeven in uitzonderlijke omstandigheden. Rondom deze buurtwinkel hielden zich al eerder grote groepen jongeren op en was er sprake van handel in verdovende middelen. Zowel het slachtoffer als de verdachten zijn allen woonachtig in die buurt. Om dreigende wanordelijkheden en verstoring van de openbare orde te voorkomen heeft de politie bij de gemeente het verzoek gedaan voor dit noodbevel", zegt de politie.

De wijkagenten uit de buurt hebben positieve reacties gekregen op het samenscholingsverbod, dat geldt tot en met 6 januari.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.