Terug

Volg Hart van Nederland

'Verdachte moord Peter R. de Vries wilde Rutte ontvoeren'

112

4 jan 2023, 07:29

De criminele organisatie die achter de moord op Peter R. de Vries zit, zou ook plannen hebben gemaakt om Mark Rutte te ontvoeren. Een belangrijke getuige zegt dat hij dit heeft gehoord van Krystian M., een van de verdachten in de zaak. NU.nl heeft de verklaring van de getuige ingezien.

De getuige (ook wel bekend onder zijn schuilnaam Eddy) verklaarde in een verhoor eind vorig jaar dat M. hem vlak na de aanslag op De Vries vertelde dat "die mensen (achter de moord, red.) echt sterk zijn" en dat "ze ook de premier wilden ontvoeren". Rutte werd twee maanden na de dood van De Vries in juli 2021 extra beveiligd.

'Oom' Taghi

Getuige Eddy was bevriend met M. en stapte na de dood van De Vries naar de politie. Hij vertelde dat M. twee maanden voor de aanslag op zoek was naar iemand die "een journalist" wilde vermoorden.

Volgens Eddy noemde M. de opdrachtgever van de moord nooit bij naam, maar altijd "oom". Eddy concludeert zelf dat het om Taghi moet gaan, omdat M. zegt dat die "oom" ook achter de moord op de advocaat van Nabil B. en de broer van Nabil B. zit. Het Openbaar Ministerie gaat ook uit van betrokkenheid van Taghi bij de moord op De Vries, hoewel zijn advocaat dat ontkent.

Spotters

In de omgeving van Rutte zouden zogenaamde 'spotters' gezien zijn. Dat zijn mensen die een doelwit in de gaten houden. Deze spotters konden worden gelinkt aan de georganiseerde misdaad. In september 2022 werd de beveiliging van Rutte opnieuw opgeschroefd en ook prinses Amalia wordt vanaf dat moment extra beveiligd.

Opnieuw gaat het om dreigingen uit het criminele milieu, maar of deze beveiliging te maken heeft met de verklaring van Eddy is niet duidelijk. De verklaring die NU.nl heeft ingezien, is vorige maand afgelegd.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.