Terug

Volg Hart van Nederland

Ontploffing bij woning in Capelle aan den IJssel, straat afgezet voor onderzoek

Ontploffing bij woning in Capelle aan den IJssel, straat afgezet voor onderzoek

112

8 mei 2023, 06:41

Bij een woning in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel is in de nacht van zondag op maandag rond 01.30 uur een explosie geweest. Volgens de politie raakte niemand gewond, maar is er wel schade aan het huis. De politie is op zoek naar twee mannen die mogelijk iets te maken hebben met de explosie.

Het explosief ging rond 01.30 uur af bij het pand aan de Ericastraat. De politie is op zoek naar twee mannen die mogelijk iets te maken hebben met een explosie. Getuigen zagen de twee wegrijden in een auto, meldt de politie.

Explosies in Rotterdam

Capelle aan den IJssel ligt vlakbij Rotterdam waar de afgelopen tijd veel explosies waren. Dit jaar zijn daar al meer dan vijftig ontploffingen geweest.

Op Radio 1 weet een woordvoerder van de politie te vertellen dat de explosie in Capelle waarschijnlijk geen link heeft met eerdere aanslagen in Rotterdam. Wel zijn er eerder verdachten uit Capelle aan den IJssel aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij ontploffingen in Rotterdam en omgeving.

In Rotterdamse wijken waar de afgelopen tijd veel ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden waren, wordt sinds een aantal dagen preventief gefouilleerd. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de wijken Crooswijk en het Oude Westen aangewezen als veiligheidsrisicogebied, wat de maatregel mogelijk maakt.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.