Terug

Volg Hart van Nederland

En dat is nummer 50: Rotterdam wéér opgeschrikt door explosie

112

1 mei 2023, 06:26

Op de Witte de Withstraat in Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag om 04.30 uur een explosief afgegaan, meldt de politie. Daarbij raakte niemand gewond. De politie doet onderzoek en is in de omgeving op zoek naar de dader(s).

In Rotterdam zijn dit jaar tot nu toe vijftig ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld. Dat is er al één meer dan in heel vorig jaar. Op de Crooswijkseweg in Rotterdam-Noord waren afgelopen week vier ontploffingen, de meest recente in de nacht van zaterdag op zondag.

Verband tussen incidenten

Ook in de Van Speykstraat in het Oude Westen ging het in de afgelopen dagen verschillende keren mis. Daar was sprake van een ontploffing, het beschieten van een gevel en een verijdelde explosie. Of er een verband is tussen de incidenten in de verschillende wijken is niet duidelijk.

De Rotterdamse gemeente en de politie hebben zondag aangekondigd de beveiliging en het toezicht op te schroeven op plaatsen die de afgelopen tijd zijn geteisterd door explosies.

ANP

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.