Terug

Volg Hart van Nederland

Onterecht ontslagen Aldi-medewerkster krijgt 60.000 euro mee

Onterecht ontslagen Aldi-medewerkster krijgt 60.000 euro mee

112

12 dec 2022, 19:25

Aldi moet een filiaalmanager een vertrekpremie van 60.000 euro uitkeren. Ze zouden haar namelijk onterecht hebben ontslagen. De supermarktketen heeft fouten gemaakt bij de ontslagprocedure, oordelen de rechtbank en het hof.

Twee incidenten leidden in 2021 tot het ontslag van de medewerkster, die leiding gaf aan zeven filialen in haar district, Oost-Nederland. Zo zou ze in haar vakantie gevraagd hebben of het personeel vier blikjes bier die in de reclame waren voor haar apart wilde zetten. Vlak voor die vakantie had ze ook twee kweekkasjes gekocht, waarbij ze vroeg om een prijsverlaging. Deze kreeg ze ook.

Gevolg: direct na haar vakantie moest ze bij haar leidinggevende langskomen op gesprek, maar ze vertelden haar tijdens het uitnodigen niet waar het gesprek over zou gaan. Tijdens het gesprek werden de voorvallen benoemd. De keten was het niet eens met haar handelen, terwijl de vrouw zei niks verkeerds te hebben gedaan.

Half miljoen

Later kreeg ze bericht van haar werkgever waarin stond dat door haar handelen "beschadigingen" zouden zijn opgetreden "die wellicht moeilijk te repareren" waren. Meerdere gesprekken en mediation konden niet meer tot een oplossing leiden: het ontslag werd doorgezet. Aldi stapte uiteindelijk naar de rechter om het contract te laten ontbinden. Maar die oordeelde juist dat de keten veel te snel tot ontslag was overgegaan. Toch moest het contract ontbonden worden omdat de verhouding tussen beide partijen te erg beschadigd zou zijn. Ook moest Aldi 50.000 euro aan de vrouw overmaken.

Dat was voor haar echter te weinig, omdat ze in haar ogen nog veel langer bij de keten had kunnen blijven werken. Haar eis: een half miljoen euro. De vrouw stelde daarom hoger beroep in. Ook het gerechtshof oordeelde in het voordeel van de vrouw, maar heeft haar geen half miljoen toegekend. Wel 60.000 euro, tienduizend euro meer dan eerst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.