Terug

Volg Hart van Nederland

Onschuldige vader beschermt zoon en wordt in rug gestoken in Rotterdam

Onschuldige vader beschermt zoon en wordt in rug gestoken in Rotterdam

112

14 dec 2022, 13:35

Een 41-jarige man werd begin oktober in Rotterdam ernstig mishandeld omdat hij zijn zoon probeerde te beschermen. Toen zijn 14-jarige zoon uit het niets werd aangevallen door een groep jongeren, sprong zijn vader er direct tussen. Helaas stopten de jongens niet. De man werd geslagen, geschopt en gestoken met een schroevendraaier, vertelt hij dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

De anonieme vader en zoon zullen 1 oktober 2022 niet snel vergeten. De Brabander laat zijn jonge zoon alle mooie plekken van Rotterdam zien. Ze hebben het enorm naar hun zin. "We waren vrolijk. Het was echt een vader-zoon moment”, vertelt het slachtoffer in Opsporing Verzocht. Ze lachen en kletsen; het moet een onvergetelijke dag worden. En dat wordt het ook, maar niet zoals ze zelf hadden gepland.

Rond 19.00 uur besluiten ze de zeer geslaagde dag af te sluiten en keren ze terug naar de parkeerplaats. Onderweg naar de auto ontstaat er een opstootje tussen twee groepen jongeren. Vader en zoon hebben hier niks mee te maken en lopen toevallig voorbij. Tijdens het passeren wordt de zoon ook doelwit van de vechtende jongens. Zijn vader bedenkt zich geen moment en grijpt in.

Tekst gaat verder onder de video:

Gebroken oogkas

Al snel ligt hij op de grond en wordt hij getrapt en geslagen. Ook wordt hij met een schroevendraaier in zijn rug gestoken. Wonder boven wonder raakt alleen zijn jas beschadigd. Hierna laten de jongeren hem gewond achter. Eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat zijn oogkas is gebroken. Hij moet geopereerd worden en krijgt een plaatje bij zijn oogkas, zodat zijn oog niet naar beneden zakt.

De hoofdrol van deze buitensporige geweldsuitbarsting is weggelegd voor een jongen met een grote Thuisbezorgd-tas. Hij is door bewakingscamera's goed herkenbaar in beeld gebracht maar helaas is hij na twee maanden nog niet gevonden. Toch houdt de heldhaftige vader nog hoop dat hij binnenkort gepakt wordt: "Als ze niet gepakt worden, dan is het de volgende keer een mes in plaats van een schroevendraaier”.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.