Terug

Volg Hart van Nederland

Onrustige Prinsjesdag: vijf aanhoudingen en zes inbeslaggenomen trekkers

Onrustige Prinsjesdag: vijf aanhoudingen en zes inbeslaggenomen trekkers

112

20 sep 2022, 16:39

Op Prinsjesdag zijn vijf mensen opgepakt in Den Haag. Ze hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan belediging, ze luisterden niet naar het bevel van een agent of ze weigerden zich te identificeren.

Lees alles over Prinsjesdag in het liveblog

Daarnaast zijn zes trekkers in beslag genomen. De eigenaren kunnen die in de loop van dinsdag ophalen, maar dan moeten ze wel direct vertrekken uit Den Haag. Vijf bestuurders hadden zich niet gehouden aan het noodbevel om niet naar het centrum van Den Haag te rijden. De bestuurder op de zesde tractor reed volgens de politie gevaarlijk en krijgt daarom een bekeuring.

Demonstraties in Den Haag

Op meerdere plekken in de stad waren protesten. Langs de route die de Glazen Koets reed, waren enkele omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. Die hingen aan hekken, uit protest tegen het overheidsbeleid. Ook tijdens de bordesscène hadden sommige mensen ze in de hand. Er was boegeroep te horen en mensen bliezen op fluitjes.

Hart van Nederland/ ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.