Terug

Volg Hart van Nederland

Onderzoek naar landelijke huisartsketen aangekondigd na mogelijke wantoestanden

Onderzoek naar landelijke huisartsketen aangekondigd na mogelijke wantoestanden

112

21 jan 2023, 08:21

De Inspectie Gezondheidszorg heeft een onderzoek aangekondigd naar mogelijke wantoestanden binnen een grote huisartsketen in Nederland. Volgens De Telegraaf gaat het om de commerciële keten Centric Health. Dit komt na een eerder onderzoek naar de keten Co-Med. Het onderzoek zal zich richten op zo'n 100.000 patiënten van Centric Health.

De inspectie heeft volgens een woordvoerder de afgelopen maanden steeds meer meldingen ontvangen van onverantwoorde zorg binnen de keten. Er is bezorgdheid dat Centric Health veel geld opstrijkt van zorgverzekeraars, maar nauwelijks normale zorg levert.

Signalen van intimidatie en bedreigingen

Daarnaast zijn er ook andere signalen binnengekomen. Volgens het rapport zijn er meldingen gemaakt van intimidaties en bedreigingen van boze patiënten die in zeker één praktijk al tot de inzet van beveiligers in de wachtkamer heeft geleid. Er zijn bredere zorgen over bedrijven die huisartsenposten overnemen.

Centric Health heeft in reactie tegenover De Telegraaf aangegeven dat de situatie met een tijdelijke hoge patiëntenaantallen per arts zou zijn. Volgens de keten zal het aantal praktijken gedoseerd worden uitgebreid.

Zorg onder druk

De zorg in Nederland staat al onder druk, het zorgpersoneel heeft na twee coronajaren amper de tijd gehad om te herstellen. Met de huidige griepgolf en het hoge verzuim in de sector moeten veel mensen langer wachten op zorg.

Zorg staat op instorten door griepgolf: 'We roepen om een oplossing, maar niemand luistert'
2:08
Zorg staat op instorten door griepgolf: 'We roepen om een oplossing, maar niemand luistert'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.