Terug

Volg Hart van Nederland

Omwonenden geschokt over politie die hond taserde: 'Ben echt getraumatiseerd'

Omwonenden geschokt over politie die hond taserde: 'Ben echt getraumatiseerd'

112

26 juli 2022, 10:00

Bewoners van het Zonneoord in Den Haag zijn op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het handelen van het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT) op zondagavond. Het team kwam ter plaatse om een verwarde man aan te houden en taserden zijn hond, die krijsend op de grond viel.

LET OP: Beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Een buurvrouw vertelt dat ze "echt getraumatiseerd is" toen ze zag wat de hond overkwam. De politie kreeg eerder op de dag een melding dat iemand was gebeten door een loslopende hond. Een buurtbewoonster had de hond opgesloten in een tuin en het baasje zou het dier daar komen ophalen. Dat deed hij ook, maar korte tijd later kwam hij nogmaals terug en sloeg hij een ruit van het portiek in.

'Hij had geen kans'

Een politieonderhandelaar moest eraan te pas komen, omdat de man in een raamkozijn stond en dreigde naar beneden te springen. Toch kwam hij uiteindelijk naar beneden, waar hij door het arrestatieteam werd overmeesterd. Op dat moment kwam de hond aanrennen en werd hij voor de ogen van meerdere buurtbewoners getaserd. "Wij hebben met zijn allen niet gezien dat hij iemand pijn wou doen", vertelt de buurvrouw, nog altijd aangeslagen. "Hij had ook geen kans, hij werd gelijk getaserd."

'Altijd beleefd'

De eigenaar, die nog vastzit, is volgens een onderbuurman "altijd beleefd", maar zondag maakte hij een verwarde indruk. Waarom dat zo was, is voor iedereen een raadsel. Dat de politie met circa achttien agenten in kogelwerende vesten en gewapend ter plaatse kwamen om de man aan te houden, vindt de onderbuurman "een beetje overdreven". "Het leek wel oorlog." Een vriend van de verwarde man snapt dat de politie ook maar hun werk doet, maar vindt het "ook weer autoritair gedrag wat ze laten zien". "Het baasje heeft problemen maar de hond nou ook", stelt de buurvrouw. "Ik vind het verschrikkelijk."

'Hond viel leden van het AOT aan'

Politie Den Haag liet eerder in een verklaring weten dat de man zich tegen zijn aanhouding verzette. "Zijn hond die hem achterna was gekomen, viel de leden van het AOT aan" en daarom werd hij getaserd. De hond is door de dierenambulance naar een dierenopvang gebracht. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.