Terug

Volg Hart van Nederland

VIDEO: Hond getaserd bij aanhouding van agressieve, verwarde man

112

25 juli 2022, 15:21

De politie heeft zondagavond een 37-jarige verwarde en agressieve man aangehouden. Tijdens de aanhouding werd een hond getaserd. Omwonenden kregen alles mee en legden het tafereel vast.

LET OP: Beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Het gebeurde allemaal in Den Haag op het Zonneoord, waar de hond van de Hagenaar vanuit de woning afrende op het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam (AOT). "Een lid van het team zag zich genoodzaakt om de hond te taseren", schrijft de politie. De man, die naakt uit de woning kwam, werd niet veel later overmeesterd.

De politie kreeg een melding dat iemand was gebeten door een loslopende hond. Een buurtbewoonster had de hond opgesloten in een tuin en het baasje zou het dier daar komen ophalen. Terwijl de agenten met de bewoonster spraken, kwam de eigenaar van de hond aanlopen met een riem. Hij nam de hond mee naar huis, maar 'maakte een gespannen indruk', aldus de politie.

Agressief en onberekenbaar

Korte tijd later kwam de man terug en sloeg hij een ruit van het portiek in. Omdat de man erg agressief en onberekenbaar was en niet reageerde, kwam een politieonderhandelaar ter plaatse die contact met hem probeerde te maken. De verwarde man stond in een raamkozijn en dreigde naar beneden te springen.

Hond werd getaserd

Na een tijdje kwam de man naar beneden en werd hij door het Arrestatieteam overmeesterd. De hond, die op het team afrende, werd getaserd. "Hierdoor kon de hond onder controle worden gebracht", vertelt de politie. Op de heftige beelden is te zien hoe de hond onderuit gaat en te horen hoe hij piept.

De hond is door de dierenambulance naar een dierenopvang gebracht. Nadat de man, die verwondingen had opgelopen bij het inslaan van de ruit, door de ambulance was nagekeken, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nu nog vast.

Beeld: Regio15.nl

ANP/ Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.