Terug

Volg Hart van Nederland

OM: instorten huis Oldenzaal kwam door nalatigheid monteur

112

7 mrt 2023, 16:16

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de monteur die de explosie van een woning in Oldenzaal op zijn geweten heeft. Dat meldt RTV Oost. Bij de explosie in april 2022 stortte het huis volledig in, terwijl de vier bewoners thuis waren.

Volgens het OM is de monteur nalatig geweest bij werkzaamheden. Hij was bezig een laadpaal voor elektrische auto's aan te leggen toen hij een gasleiding raakte. De daaropvolgende explosie zorgde ervoor dat de woning instortte. De zoon kwam er met lichte verwondingen van af, moeder en dochter konden al snel gered worden, maar de vader werd pas na enkele uren onder het puin vandaan gehaald.

Reddingswerker Dirk Jan haalde de gewonde vader uit het ingestorte huis:

Dit team van reddingswerkers haalde vader uit ingestorte woning Oldenzaal
1:38
Dit team van reddingswerkers haalde vader uit ingestorte woning Oldenzaal

De vier kwamen er zonder zware verwondingen vanaf, maar het ongeval heeft grote impact op het gezin gehad. Terug naar een nieuwe woning op dezelfde plek willen ze niet meer.

Het OM verdenkt de monteur van het laten "ontstaan van een explosie door schuld met gevaar voor goederen en letsel tot gevolg". Het is nog niet duidelijk wanneer de strafzaak begint.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.