Terug

Volg Hart van Nederland

OM houdt alleen Sanil B. verantwoordelijk voor dood Carlo Heuvelman

112

13 dec 2023, 14:59

Het Openbaar Ministerie vraagt in het hoger beroep van de Mallorcazaak vrijspraak voor Mees T. en Hein B. voor betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman. Alleen in de zaak van hoofdverdachte Sanil B. ziet het OM voldoende bewijs voor het medeplegen van doodslag. Tegen alle verdachten zijn celstraffen tot 10 jaar geëist.

Hein B. (20) en Mees T. (20) passen volgens de aanklagers niet in het signalement van de belangrijkste ooggetuige. Vorig jaar trok de rechtbank dezelfde conclusie. Het OM vraagt daarom op vrijspraak voor betrokkenheid bij de dood van Carlo.

Openlijke geweldpleging

De twee hebben zich volgens het OM wel schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. T. wordt daarnaast ook verdacht van poging tot zware mishandeling van Carlo's vriend. Tegen T. is daarom een celstraf geëist van 2 jaar, waarvan 350 dagen voorwaardelijk. B. hoorde anderhalf jaar cel, waarvan 208 dagen voorwaardelijk, tegen zich eisen. De 27-jarige Heuvelman uit Waddinxveen werd in de nacht van 13 op 14 juli 2021 geslagen en geschopt en verloor het bewustzijn. Hij overleed vier dagen later in het ziekenhuis als gevolg van hersenletsel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.