Terug

Volg Hart van Nederland

Nog zeker drie maanden geen inkomsten voor Ali: Haagse buurtsuper blijft dicht vanwege steekpartij

112

6 jan 2023, 23:17

Eigenaar Ali van de Haagse buurtwinkel aan de Beresteinlaan zit er helemaal doorheen. Hij heeft gehoord dat zijn zaak drie maanden op slot moet op last van de gemeente Den Haag na een steekpartij eind vorig jaar in zijn winkel. Ook komt er cameratoezicht bij de winkel allemaal, omdat er in de buurt veel spanningen zijn tussen groepen jongeren.

Buurtbewoners vinden het niet terecht. "De buurt gaat hier snel achteruit, dat moet ik eerlijk toegeven. Steekpartijen, drugsdealers we hebben het hier allemaal. Maar het is oneerlijk dat hij daarvoor zijn winkel moet sluiten", vertelt een van hen voor de camera van Hart van Nederland. Supermarkteigenaar Ali baalt ongelofelijk van het besluit van de gemeente: "Ik heb hard gewerkt voor deze zaak, nu moet ik drie maanden sluiten. Mijn leven is gestopt, waar moet ik nu van leven?", vraagt hij zich hardop af.

Samenscholingsverbod

De gemeente Den Haag stelde eerder deze week al een samenscholingsverbod in rond de twee buurten die aan de buurtsuper grenzen. Burgemeester Jan van Zanen meldt vrijdag dat hij zich zorgen maakt, ook al zijn er de laatste dagen geen nieuwe incidenten geweest. "Die zorgen zijn gebaseerd op het gegeven dat er nog geen compleet beeld is van de betrokken jongeren en de samenstelling van de groepen, alsmede op het feit dat, de inmiddels wel bij politie in beeld zijnde jongeren, vaak zeer dicht bij elkaar woonachtig zijn. Daarmee blijft de kans op confrontaties zeker aanwezig", vertelt hij tegen het ANP

Volgens van Zanen is er al langer een probleem met de hangjongeren in de wijk. "We zien onder meer intimiderend gedrag naar andere wijkbewoners toe. Verder staan verschillende jeugdgroepen tegenover elkaar." De neergestoken jongen maakt deel uit van een van die groepen en hangt regelmatig rond bij de winkel.

Een andere buurtbewoner noemt het absurd. "Ik woon hier om de hoek en heb geen last van die jongens, laat lekker open die zaak. Ik kom hier graag, het sluiten van deze winkel lost helemaal niks op, die jongens vinden wel een andere plek", vertelt hij tegen Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.